Vrouwen 1 wint eerste competitie wedstrijd

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van de vrouwen op het programma. Met een nieuw vrouwenteam (vrouwen 1 en MO17 samengevoegd) en het lekkere voetbalweer begonnen we sterk aan de wedstrijd. Al snel kwamen we op 1-0 voorsprong. Jordan kreeg een diepe bal van Neyka en schoot de bal gecontroleerd binnen. De eerste helft waren we veel aan de bal, speelden we fel en creëerden we kansen. Helaas werd de 2-0 van Lindsey afgekeurd vanwege buitenspel, maar even later scoorde Milou alsnog de 2-0. Ook DUNO kwam een aantal keer voor de goal van MSV’71, maar onze sterke verdediging en keepster Claire lieten zich niet gemakkelijk passeren. Helaas maakte DUNO via de paal toch de 2-1. In de slotfase van de eerste helft hadden wij nog een aantal kansen. Neyka en Melanie die beiden voor de goal kwamen, maar de bal helaas niet binnenschoten. Jordan, onze topscorer van de middag, maakte tevens door een voorzet van Neyka, de 3-1. Net voor rust viel Milou geblesseerd uit.

De tweede helft startte DUNO sterker aan de wedstrijd. De meiden van MSV’71 hadden veel last van pijntjes en blessures waardoor er veel moest worden gewisseld. Sanne en Melanie vielen uit met een liesblessure, hierdoor stond het merendeel van de ‘oude MO17’ in het veld. Zij hebben zich goed staande gehouden. Shuneysha, die de eerste helft in de verdediging stond werd onze nieuwe spits en kreeg ook nog wat kansen. Jordan wist voor de goal te komen en na wat acties maakte zij de 4-1. In de slotfase kwam DUNO nog even terug en na wat gerommel voor de goal maakte zij er 4-2 van.

De eerste wedstrijd geeft ons vertrouwen in de rest van het seizoen. Volgende week staat de wedstrijd tegen Verburch VR1 gepland, maar nu eerst even uitrusten en de komende trainingen aan de conditie en de pijntjes werken.