top of page

Wedstrijdverslag MSV JO16-1 van 30 oktober 2021


De echt ouderen onder ons kennen deze quote van Col. John 'Hannibal' Smith ongetwijfeld nog wel. We werken al sinds de start van het seizoen aan een plan om op een bepaalde manier te voetballen binnen de mogelijkheden die het team heeft. In de 3e klasse kwam dit er heel aardig uit, maar er was - met uitzondering van de verloren wedstijd tegen Westlandia – ook niet heel veel weerstand. De vraag is dan natuurlijk: kwam dit door het plan, of was er gewoon echt te weinig tegenstand? Die vraag zouden we misschien op deze zeer regenachtige herfstdag beantwoord kunnen zien in de thuiswedstrijd tegen HVV, dat derde was geworden in de 2e klas in hun eerste serie wedstrijden.

Met Daan en Tijn op de weg terug en Marieke, die er wel bij was maar jammer genoeg toch klachten blijft houden, voor het eerst weer met de hele groep kunnen trainen en de focus gelegd op conditie, 100% inzet en het plan.

Wanneer de wedstrijd uiteindelijk start, dan kun je nog zo'n plan hebben, het is het team dat het daadwerkelijk uitvoert. In de voorgaande weken zagen regelmatig wedstrijden voorbijkomen, die weliswaar flink werden gewonnen, maar langs de kant bijna als saai werden beleefd.

Zo begonnen we deze keer in ieder geval niet: HVV werd direct bij de strot gegrepen wat binnen 12 minuten al resulteerde in een 3-0 voorsprong. Eerst was het Rick Niemantsverdriet die afdrukte, vervolgens lepelde Tijn de bal van afstand over de kleine keeper en daarna rondde Jayden een mooie aanval af door de bal in verre hoek te plaatsen. HVV heeft helemaal geen slechte ploeg, maar was dit duidelijk niet gewend en wist zich niet onder de druk uit te voetballen.

Marieke hield het helaas niet lang vol op het zware veld en moest eraf. Gelukkig hebben we Lodewijk die op die plek ook uitstekend uit de voeten kan.

Met de 3-0 op het scorebord gingen we de rust in. Speechje van Rico met het verzoek om, nu we ze toch bij de strot hadden, ook de adamsappel even door te duwen (beeldspraak uiteraard, het team weet hoe hij dat doet 😉) omdat HVV zeker zou proberen om vanaf de aftrap iets terug te doen.

Dat deden ze ook, maar het was opnieuw MSV dat vrij snel via een vloeiende aanval (via Maikel, Max en Lars als eindstation) de 4-0 deed aantekenen. Met deze stand was er voor HVV niet veel meer te halen, maar het was knap dat MSV de druk tot de laatste minuut op de ketel hield. Dit resulteerde in nog 3 doelpunten (Rick voor zijn tweede en Tijn voor zijn tweede en derde) en een doelpunt van Chahid dat helaas werd afgekeurd. Verder moest Bart één keertje gestrekt, maar hield verder de nul.

Einduitslag 7-0 en heel goed gespeeld.

Goed nieuws dat Daan en Tijn de wedstrijd uit konden spelen (Daan werd voor de zekerheid nog wel gewisseld), jammer dat eerst Marieke, en later nog Max geblesseerd uitvielen. Als laatste goed om te zien dat er flexibiliteit genoeg in de ploeg zit om op verschillende plekken te kunnen spelen (Menno op de voor hem vreemde linksbuiten plek, Tobiasz, Daan en Rick van Straaten afwisselend op de plaatsen centraal achterin). Voor volgende week staat de revanchewedstrijd tegen Westlandia op het programma, dus dat kan weer een leuke wedstrijd worden.


Groeten, Rico en Martin

Comments


bottom of page